Krisztina Horvath

Krisztina Horvath ble valgt som styremedlem i Hægland & Svanberg i juni 2022.

Horvath har sitt daglige virke som principal i Idekapital som gir finansiering og støtte til innovative teknologiselskaper som løser reelle problemer i sin bransje, adresserer langsiktige trender og tilbyr essensielle SaaS- og teknologiprodukter med globalt potensial.

Horvath jobbet frem til 2022 som operativ leder i Amundsen Sports, en merkevare som utvikler og selger fritidsbekledning i Norge og med økende global tilstedeværelse med ambisjoner om å bli en global merkevare som skiller seg ut fra mengden ved å utfordre det etablerte og bringe norsk friluftsliv ut i verden.

Hun var ansatt i Ferd i perioden 2017 til 2021, først som investeringsrådgiver i Ferd Capital som 1 av 15 ansatte som investerer i og forvalter private og børsnoterte selskaper gjennom aktivt eierskap til en verdi av 30 mrd NOK på vegne av Johan H. Andresen. I denne perioden jobbet hun i ledelsen i to av Ferds porteføljebedrifter, fergeselskapet Fjord Line og Brav Gruppen, som rommer Ferds satsing på sport- og fritidsmarkedet og forvalter merkevarene Swix, Toko, Lundhags, Ulvang og Helsport. I perioden i Ferd-systemet satt Horvath i styret til selskapene hun hadde ansvaret for og for Motitech AS som er en av Ferds investeringer i sosialt entreprenørskap.

Horvath var forretningsutviklingsdirektør i livbåtselskapet Harding Safety fra 2014 til 2017 som den gang var eid av Herkules Capital. Fra 2009 til 2014 jobbet Horvath i konsulentselskapet Arkwright.

Horvath er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, Oslo i 2009 med spesialisering i finans.
I 2019 ble hun kåret til Årets ledertalent av økonominettstedet e24.

På hjemmebane lever Horvath et aktivt friluftsliv og foretrekker reiser, sommer som vinter. Hun er ellers glad i å lage god mat med tilhørende vin, pluss bli inspirert og holde seg oppdatert via bøker og podcaster.